Klubová a speciální výstava kolií a šeltií v Mladá Boleslav.

30.10.2012 18:22

    

    Tyto dvě výstavy byly ve znamení velké zimy, která všechny poněkud překvapila. V nevytápěné hale v areálu Krásná Louka byli všichni zabalení ve všem co našli a i psi měli problém se s rychlým ochlazením vyrovnat. Ale i tak pro mě a Ebi stálo za to vydržet a oba dva dny se snažit získat nějaké hezké ocenění.
Zastoupení ve všech třídách bylo na KK velké. A i přes nepřízeň počasí si myslím, že  škoro všichni dostavili. V sobotu na klubovce nastoupila Ebi do mezitřídy s dalšími třemi soupeřkami. Nakonec se pan rozhodčí ing. Jančík rozhodl dát Ebi na 1 místo a zadal jí V1 a CAC.  Va dalším boji o KV pak Ebi už neuspěla, přesto že se hezky ukazovala i běhala. Nicméně o KV byla konkurence veliká a moc jsme ve vítězství nad dospělejšími fenami nedoufala. Odpoledne jsme se pak ještě zúčastnili soutěže o nej barvu, ale bez úspěchu. Zabodovali jsme pak až v soutěži o chovatelskou skupinu. Bylo nás 5 a všichni psi a fenky z Krásné Louky. Jůlinka, Mercedes, Ebi, Neo a Gill. A...... vyhrály jsme 1. místo. Gratulace patří především Miše Ouředníkové, která náše miláčky odchovala.

    Druhý den na speciální výstavě bylo už počasí lepší. Do stropu haly se opřelo slunko a tak už jsme tolik nemrzli. Ebinka opět nastoupila do mezitřídy a opět měla tři soupěřky. Paní rozhodčí Ing. Němečková každou fenku důkladně posuzovala. U Ebi ji, podle jejích slov, uchvátil pohyb. Proto jí zadala V1 a CAC. Ebi se tak opět dostala do do boje o KV. A byla úspěšná. V boji se staršími soupěřkami tentokrát uspěla a stala se vítězkou speciální výstavy. No a pak už byl jen krůček k BOBu. Tedy posmyslný krůček, protože proti ní stál silný soupěř -  její brácha Neo a mladá fenka Krimi ( Allegory Bradamente import z Finska ). Paní rozhodčí se nejprve rozloučila s Krimi s tím, že je ještě mladičká. Mezi sourozenci se pak těžko rozhodovala. Nakonec si pak přeci jen vybrala Ebi. A já jsem jásala. Paní rozhodčí pak svoje rozhodnutí korunovala ještě v odpolení soutěži o nej zlatou barvu a znovu Ebi ocenila vítěznou kokardou stylově ve zlaté barvě. Těžko napsat jakou jsem měla radost. O to víc, že jsme v tak veliký úspěch opravdu nedoufala. Pokračovaly jsme s Ebi i dál a to opět soutěží o nej chs skupinu. Tentokrát ve složení O Yess, Lilien, Ebi a Gill. Umístili sjme se na super druhém místě. No a pak přišlo velké finále. Vyhlášení BIS - tedy vítěz všech plemen. V tomto případě však pana rozhodčího Matějka více přesvědčily dlouhosrstá kolie na 1. a šeltie na 2. místě. Ebi tedy získala pomyslný bronz III.BIS

    Byl to hezký výkend a výstava. A to nejen proto, že Ebi tak zabodovala, ale i proto, že výstavy byly hezky zorganizované a pro každého byly nachystané krásné poháry a ceny a byla rodost zúčastnit se a soutěžit.

Klubová výstava Ebi V1, CAC